"We zijn trots op onze vakmensen, ware professionals met liefde voor het vak en oog voor detail."

Het verhaal achter RS Schildersgroep B.V. 

RS Schildersgroep is een schildersbedrijf dat gedegenheid en kwaliteit vanzelfsprekend vindt en daarmee een uitstekende reputatie in de regionale markt heeft verworven. Wij bedienen een grote klantenkring in de particuliere en zakelijke sector in de regio’s Zutphen, Lochem, Vorden, Warnsveld, Voorst, Eefde, Deventer en Haarlo. 

Gespecialiseerd in klein en groot schilderonderhoud, restauratie, houtrotherstel, wandafwerking en beglazing. Een team vol ervaren en professionele vakschilders met oog voor detail. Het sleutelwoord naar succes is vertrouwen. Dit vraagt om een transparante werkwijze, deskundig (kleur)advies en het bieden van een glasheldere garantie. 

Onderdeel van RS Schildersgroep B.V.

2003: Het begin van RS Schildersgroep B.V. in Zutphen

Wij schrijven augustus 2003: Schildersbedrijf Liebrand V.O.F in Eefde en A.W. Schooltink Schilders- en Behangersbedrijf in Warnsveld, sinds jaren (Liebrand 1981 en Schooltink 1965) vertrouwde namen in de regio. Niet in de laatste plaats door de deskundigheid en jarenlange betrokkenheid van hun mede-werkers. De respectievelijke eigenaren werden, gezien hun leeftijd, geplaatst voor een probleem: “Hoe kunnen wij voor opvolgers zorgen, zonder dat de continuïteit in gevaar gebracht wordt en geleidelijk afbouwen op een manier zoals wij dat zelf willen?” De oplossing was snel gevonden: beide bedrijven gingen samen verder. Sinds 1 augustus 2003 bestaat de RS Schildersgroep B.V.

2005: Overname Nederhoff Schilderwerken B.V. uit Eibergen

In nauw overleg met de nabestaanden heeft de RS Schildersgroep schilders- en afwerkingbedrijf Nederhoff B.V. te Eibergen, middels een overname, in de organisatie mogen verwelkomen.

2006: Overname van Bosheide Schilderwerken uit Voorst

Van Bosheide Schilders- en behangersbedrijf in Voorst staat al 156 jaar garant voor duurzaam schilderwerk, beglazingswerkzaamheden en wandafwerkingen. Na oriënterende gesprekken bleek al snel dat de fundamenten van zijn bedrijf nauw overeenkomen met die van RS Schildersgroep. Ook bij dhr. van Bosheide speelde heel nadrukkelijk de vraag: “Als ik een stap terug doe, hoe gaat het dan met mijn werknemers? Allemaal zeer loyale medewerkers met een jarenlange staat van dienst”.

De geschiedenis van 2003 herhaalt zich en dat was ook de oplossing voor dhr. van Bosheide. Dat de naam “RS Schildersgroep” niets aan duidelijkheid te wensen over laat is zeker. Maar goede namen gooi je niet weg. Wij zijn er dan ook trots op dat wij de namen van de oud-ondernemers aan onze organisatie mochten verbinden. Voor u een vertrouwd begrip en voor ons een eer om onze organisatie die vertrouwde uitstraling mee te mogen geven.

2011: Opening vestiging in Deventer

Voortgang houd je niet tegen, sterker, je wilt het niet tegenhouden. Na een goede en vaste klantenmix in ons rayon te hebben opgebouwd, is het tijd om onze formule in de bredere zin gestalte te geven. Een tweede vestiging in Deventer is dan de optie om onze doelstelling kracht bij te zetten.

2018: Overname Hasselo Schilderwerken uit Haarlo

Hasselo Schilderwerken uit Haarlo valt sinds 4 juni onder de RS Schildersgroep. Hasselo Schilderwerken is een begrip in Haarlo en omgeving waar zij al ruim 27 jaar actief zijn. Als RS Schildersgroep B.V. zijn we enorm trots met de uitbreiding naar deze regio. 

2019: Overname Soer Schilderwerken uit Lochem

Ruim 23 jaar heeft Martin Soer Schildersbedrijf M. Soer met veel plezier en toewijding gerund. Nu heeft hij echter besloten zich terug te trekken uit de dagelijkse leiding van het bedrijf. Echter niet zonder de zekerheid dat zijn bedrijf een gezond toekomstperspectief houdt. Voor klanten brengt de overname geen merkbare veranderingen met zich mee. Martin Soer blijft actief als schilder en brengt zijn specialisme en ervaring als extra toevoeging binnen de RS Schildersgroep.

2021: Overname Peters Schilderwerken uit Vorden

In 2021 is schildersbedrijf Peters Schilderwerken, van oud-eigenaar Antoon Peters, overgenomen. 

2022: Overname Schildersbedrijf Boerstoel uit Vorden

In oktober 2022 is Schildersbedrijf Boerstoel overgenomen door RS Schildersgroep B.V. Benieuwd naar het redactionele artikelen? Klik hier en lees alles over de overname.

Toekomst en opleiding: het investeren waard

Zonder goede professionele medewerkers heb je geen toekomst. Daarom steekt de RS Schildersgroep veel tijd en energie in opleidingen. RS Schildersgroep werkt intensief samen met het Schilders Vakopleiding Zutphen, lerende opleiding voor jonge mensen.


Jonge mensen komen binnen als leerling, dat is het begin. Werken en leren is een goede combinatie op weg naar aspirant-gezel om vervolgens het gezel-diploma te behalen. Aspirant-gezel is volgens de RS Schildersgroep een vereiste. En dan zijn er nog de echte doorzetters en vakidioten die gaan door voor het hoogste, de titel meesterschilder. De RS Schildersgroep prijst zich gelukkig, wij hebben ze; de doorzetters en “vakidioten”.


Mensen zijn zich bewust van hun toekomst, de RS Schildersgroep motiveert, en biedt ze een loopbaan. Niet zomaar een baantje. De RS Schildersgroep stimuleert, geeft perspectief en de mogelijkheid om in het vak te groeien. Dat is goed voor mensen maar ook voor het bedrijf. Vakmensen die zelfvertrouwen uitstralen en weten waar ze mee bezig zijn en deze positieve ingrediënten naar u als opdrachtgever kunnen overbrengen; dat geeft vertouwen. Daarom is investeren in opleidingen een must.

Kennis maken met RS Schildersgroep?
Wij vertellen u graag meer.